Verborgen Tuinen Rotterdam 2024

Eén keer per jaar laat Rotterdam zich van zijn allermooiste kant zien. Om en om zijn we te gast in Verborgen Tuinen op de Linker of de Rechter Maasoever.

De 21e editie stellen zo’n 50 eigenaren op de Rechter Maasoever hun tuin open voor publiek. Deze tuinen waren het laatst te bezoeken in 2022 en nu zijn er bijna twintig nieuwe tuinen te zien! Pak die unieke kans om de verrassend groene kant van Rotterdam te proeven. Ga op ontdekkingstocht door de onbekende wereld van de verscholen paradijsjes. Er zijn tuinen te kust en te keur: van klein tot groot, van klassiek tot modern, van design tot romantisch. Tuinen met een rijke geschiedenis, maar ook jonge tuinen die nog volop in ontwikkeling zijn. Het accent ligt op privétuinen, er zijn echter ook stadsland-bouwtuinen, daktuinen, collectieve tuinen en andere bijzondere groene plekken. Allemaal ideale inspiratiebronnen voor rechtgeaarde tuinliefhebbers.

Het jaarlijkse weekend toont hoe bewoners uit eigen initiatief en met eigen middelen bijdragen aan een groene stad die ecologisch meer in evenwicht is en die ruimte maakt voor inheemse flora en fauna. Verborgen Tuinen is daarmee in feite ook een jaarlijks manifest tegen de ‘verstening’ van voor- en achtertuin. Hier kun je zien dat Rotterdam een rustgevende, aantrekkelijke plek kan zijn voor bewoners en bezoekers.

De groene ontdekkingsreis door Rotterdam vindt in 2024 plaats op 1 & 2 juni, zoals altijd van 10.30 uur tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €7,- voor het hele weekend. Jongeren tot en met 12 zijn gratis. Het aantal kaarten is beperkt.
Je toegangskaart/plattegrond kun je afhalen met een betaalbewijs (op je telefoon of uitgeprint) bij één van de acht afhaallocaties. De adressen van de afhaallocaties staan vermeld in de mail met je betaalbewijs. Vier van deze afhaallocaties zijn ook deelnemende tuinen.

In enkele tuinen zijn ook evenementen georganiseerd door de tuineigenaren. Laat je verrassen of kijk in het weekend op onze sociale voor een overzicht.

Uitsluitend online verkoop.

Houd de socials in de gaten voor meer informatie.

 

~ AFMELDINGEN ~

Helaas hebben een viertal tuineigenaren zich wegens privé-omstandigheden afgemeld. Het gaat om tuin nummer 19, nummer 28, nummer 31 en nummer 38.

 

Tot in de tuinen!

Zie hieronder in de slider een foto-impressie van de Verbor.gen Tuinen van 2024

 

Gevarieerd aanbod

Verborgen Tuinen staat voor een samenleving met participerende, actieve bewoners, voor biodiversiteit bij particulier groen en voor een verstandig omgaan met het klimaat (luchtkwaliteit, waterbeheer en temperatuur). Verborgen Tuinen demonstreert dat de stad Rotterdam, het centrum en zijn omliggende woonwijken, een rustgevende, aantrekkelijke plek kan zijn voor bewoners en bezoekers.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief