Verborgen Tuinen Rotterdam 2024

Een keer per jaar laat Rotterdam zich van zijn allermooiste kant zien. Om en om zijn we te gast in Verborgen Tuinen op de Linker of de Rechter Maasoever.

De 21e editie stellen zo’n 50 eigenaren op de Rechter Maasoever hun tuin open voor publiek. Pak die unieke kans om de verrassend groene kant van Rotterdam te proeven. Ga op ontdekkingstocht door de onbekende wereld van de verscholen paradijsjes. Er zijn tuinen te kust en te keur: van klein tot groot, van klassiek tot modern, van design tot romantisch. Tuinen met een rijke geschiedenis, maar ook jonge tuinen die nog volop in ontwikkeling zijn. Het accent ligt op privétuinen, er zijn echter ook stadsland-bouwtuinen, daktuinen, collectieve tuinen en andere bijzondere groene plekken. Allemaal ideale inspiratiebronnen voor rechtgeaarde tuinliefhebbers.

Het jaarlijkse weekend toont hoe bewoners uit eigen initiatief en met eigen middelen bijdragen aan een groene stad die ecologisch meer in evenwicht is en die ruimte maakt voor inheemse flora en fauna. Verborgen Tuinen is daarmee in feite ook een jaarlijks manifest tegen de ‘verstening’ van voor- en achtertuin. Hier kun je zien dat Rotterdam een rustgevende, aantrekkelijke plek kan zijn voor bewoners en bezoekers.

De groene ontdekkingsreis door Rotterdam vindt in 2024 plaats op 1 & 2 juni, zoals altijd van 10.30 uur tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €7,- voor het hele weekend. Jongeren tot en met 12 zijn gratis.

Uitsluitend online verkoop. De kaartverkoop start 10 mei via onze website.

Houd de socials in de gaten voor meer informatie.

Tot in de tuinen!

 

Zie hieronder in de slider een foto-impressie van Verborgen Tuinen 2023.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief